برخی از درگاههای مناسب و مفید برای نویسندگان محترم که با کلیک بر روی عناوین به درگاههای مربوطه اتصال پیدا خواهید نمود.

 

سایت رسمی خانه کتاب

خانه کتاب با هدف ارائه اطلاعات در زمینه کتاب‌های منتشر شده در ایران از سال ۱۳۷۲ آغاز به کار کرده است و پایگاه اینترنتی آن به منظور در دسترس قرار دادن اطلاعات کتاب ها در سال ۱۳۷۷ تاسیس شده است مشخصات کتاب شناختی تمام کتابهایی که در کشور منتشر می‌شود به انضمام معرفی کوتاه تصویر روی جلد و نیز تصویر صفحات نخستین هر کتاب تا قبل از متن اصلی در این پایگاه ثبت می گردد نویسندگان می توانند به راحتی کتاب ثبت شده خود را در قسمت جستجو پیدا کنند.

سایت رسمی شابک

  شماره استاندارد بین اللملی کتاب یا شابک متشکل از ۱۰ یا ۱۳ رقم است که به کتاب‌های منتشر شده منسوب می‌شود و هر شماره منحصر به یک کتاب یا یک نگارش یا نوع مشخص از این کتاب است اما تجدید چاپ کتاب باعث تغییر شابک نمی‌شود. شابک در زبان هایی که از خط لاتین استفاده می کنند با سر واژه ISBN مخفف عبارت انگلیسی international standard book number نشان می‌دهند.

سایت رسمی فیپا

فهرست نویسی پیش از انتشار یا فیپا عبارت است از فهرست نویسی توصیفی و تحلیلی کتاب پیش از انتشار و درج آن در صفحه حقوقی یا صفحه شناسنامه همان کتاب است.

جستجوی فیپا

پس از اخذ فیپا توسط انتشارات کتاب نویسندگان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد فیپا و صحت ثبت اطلاعات خود از لینک اینترنتی جستجوی فیپا استفاده کنند و در قسمت جستجوی بانک کتابشناسی و سپس قسمت کتاب با وارد کردن شماره کتاب شناسی خود جستجو را انجام دهند.

خبرگزاری کتاب ایران

خبرگزاری کتاب ایران اولین و تنها خبرگزاری تخصصی کتاب است که فعالیت خود را به طور رسمی از ۲۴ آبان ماه ۱۳۸۵ آغاز کرده است این خبرگزاری زیر نظر خانه کتاب که نهاد غیردولتی و غیرانتفاعی است فعالیت می کند. هدف از این فعالیت اطلاع رسانی خبری در حوزه کتاب و کتابخوانی و سایر موضوعات مرتبط نظیر چاپ نشر و گرافیک است.

جایزه کتاب سال

 جایزه کتاب سال در ایران برای اولین بار با هدف تشویق خادمان دانش و فرهنگ ایران در سال ۱۳۳۴ هجری شمسی اهدا شد. از آن سال به بعد هر سال طی فراخوانی از تمام نویسندگان مترجمان مولفان دعوت می شود تا ۵ نسخه از کتاب خود را که در سال گذشته برای اولین بار به زبان فارسی منتشر شده است به نشانی دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند تا توسط هیئت داوران ارزیابی شود.

جایزه جهانی کتاب سال

 با وجود توسعه و تنوع وسایل ارتباط جمعی کتاب و کتابت هنوز اصیل ترین و ارجمند ترین وسیله انتقال فرهنگ و بارزترین نماد شکوفایی و بالندگی فرهنگ شمرده می‌شود و شأن قلم و مرتبت والای کتابت همچنان مورد اکرام و احترام اولیای امور در اکناف عالم است به منظور انجام تقدیر از اهل قلم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال ۱۳۶۲ طرح کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و از سال ۱۳۷۲ طرح بزرگ جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را با هدف شناسایی گزینش و معرفی آثار برگزیده جهانی و بزرگداشت پدیدآورندگان آنها در جهت ارتقای سطح دانش و اعتلای فرهنگ مکتوب بنیان نهاده است.

بازار نشر

خانه کتاب در راستای ارائه خدمات به دست اندرکاران حوزه نشر و رونق بخشیدن به صنعت نشر کشور اقدام به راه اندازی سایت «بازار نشر» نموده است. در این سایت تلاش شده بستری مناسب برای تبادل نیازمندی‌های حوزه نشر در اختیار همه دست اندرکاران این حوزه به صورت رایگان قرار گیرد.

 جشنواره نقد کتاب

 نقد به عنوان خلاقیت آفرینشگری علمی در کنار دیگر آفرینش های علمی و ادبی قرار دارد و توجه به آن زمینه‌ساز اعتلا و ارتقای کیفی آثار منتشره یافته است. دبیرخانه جشنواره نقد کتاب در کنار برگزاری این رویداد مهم به فرهنگ معرفی و تقدیر از فعالان عرصه نقد کتاب در راستای فرهنگ نقد نویسی و آموزش مبانی نقد همچنین پر کردن خلا های نظری این حوزه اقدام به برگزاری جلسات و نشست‌های نقد و بررسی کتاب می کند.

 سرای اهل قلم

 سرای اهل قلم مکانی برای برگزاری نشست‌های علمی پژوهشی فرهنگی و آموزشی است که خانه کتاب با مشارکت مراکز و موسسات دیگر و با دعوت از صاحبنظران و عموم علاقه‌مندان در زمینه‌های موضوعی خاص برگزار می کند. 

واحد اهل قلم مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، از سال 1381 تاكنون با چشم‌انداز تبدیل شدن به اصلی‌ترین پایگاه تولید، پردازش و ارائه اطلاعات و همچنین توسعه نقد و تحقیق در حوزه كتاب و فرهنگ فعالیت می‌کند و مسئولیت ثبت اطلاعات و ارائه خدمات اهل قلم را به عنوان مجری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پذیرفته است.
این واحد شامل دو بخش خدمات اهل قلم و سرای اهل قلم است.